Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου κατά την έκτακτη σημερινή συνεδρίασή του, επικυρώνοντας κατά πλειοψηφία την από 13.03.2023 απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, σε ένδειξη σεβασμού στα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και συμπαράστασης στις οικογένειές τους, αποφάσισε τα κάτωθι:

  1. Τη συμμετοχή των μελών του στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν  οι κοινωνικοί φορείς την Πέμπτη 16.3.2023.
  2. Τη δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας στην εκκρεμή σχετική ποινική διαδικασία, με αυτοπρόσωπη εμφάνιση των Προέδρων της Συντονιστικής στη Λάρισα.
  3. Την αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους την Πέμπτη 16.3.2023.
  4. Τη διοργάνωση σιωπηρής διαμαρτυρίας των μελών του, την ίδια ημέρα (Πέμπτη 16.3.2023) και ώρα 20:30 έξω από τα δικαστικό μέγαρο της Κορίνθου

Επισυνάπτεται η σχετική απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΔΕΙΩΝ

1) Παραγραφές – Προθεσμίες – Ένορκες Βεβαιώσεις – Κλήσεις -Προσδιορισμοί

2) Ασφαλιστικά Μέτρα (σε όσα υπάρχει προσωρινή διαταγή)

3) Προσωρινές Διαταγές

4) Για τις ποινικές υποθέσεις:  α) Αυτόφωρα (κρατούμενοι)

β) Κρατούμενοι (προσωρινώς ή κατόπιν καταδικαστικής απόφασης)

γ) Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από το χρόνο τέλεσης της πράξης εξαετία σε α’ βαθμό και επταετία σε β’ βαθμό

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το άρθρο 241 παρ. 3 ΚΠολΔικ δεν καταβάλλεται παράβολο αναβολής σε περίπτωση αποχής των Δικηγόρων για την υποβολή αιτήματος αναβολής.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου

Η Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτα Κ. Επιβατινού                          Μιχαήλ Χρ. Ζαφείρης