Πραγματοποιήθηκε χθες (28.4.2022) η εκδήλωση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος με θέμα: «Ρήτρες αναπροσαρμογής σε συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας – Τα νομικά ζητήματα και η συμβατότητά τους ή μη με τους Γενικούς  Όρους Συναλλαγών».

Η ανταπόκριση δικηγόρων και πολιτών ήταν εντυπωσιακή, καθώς περισσότερα από 600 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση διαδικτυακά και ταυτόχρονα έθεσαν τα δικά τους ερωτήματα ή διατύπωσαν τις απόψεις τους για το μείζον αυτό κοινωνικό ζήτημα. Τα ερωτήματα μάλιστα απαντήθηκαν εκτενώς και ακολούθησε διαδικτυακός διάλογος ύστερα από τις τοποθετήσεις των ομιλητών.

Την εκδήλωση συντόνισε ο πρόεδρος του ΔΣΘ, Δημήτρης Φινοκαλιώτης, ενώ στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και Πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, αφού πρώτα υπενθύμισε την δυναμική παρουσία των δικηγόρων σε μείζονα κοινωνικά ζητήματα, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Έχουμε αποδείξει ότι φύσει και θέσει πρωτοστατούμε στους κοινωνικούς αγώνες. Είμαστε παρόντες όχι μόνο στην καθημερινότητά μας και στα ακροατήρια, αλλά και στα μείζονα κοινωνικά ζητήματα. […] Δεν λειτουργούμε ούτε κομματικά ούτε συντεχνιακά. Δηλώνουμε την παρουσία μας με συνέπεια, με αυτοπεποίθηση και πάντα με σοβαρό, τεκμηριωμένο λόγο, όπως αρμόζει σε όσους τάχθηκαν να υπηρετούν τη Δικαιοσύνη».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές οι:

Γεώργιος Δέλλιος, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ

Γεώργιος Μεντής, Αναπληρωτής Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ

Αντώνιος Μεταξάς, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΚΠΑ

Γεώργιος Καλογεράκης, ΜΔΕ Αστικού Δικαίου (ΕΚΠΑ)/Ενέργειας (ΠΑΠΕΙ)

Βίκτωρας Τσιαφούτης, ΜΔΕ Εμπορικού Δικαίου (ΔΠΘ), νομικός σύμβουλος ΕΚΠΟΙΖΩ

Τα πλήρη κείμενα των παρεμβάσεων του Προέδρου της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και των υπολοίπων ομιλητών επισυνάπτονται.

Σας παραθέτουμε το σχετικό video από την εκδήλωση της Ολομέλειας

 

Πηγή: dsa.gr